середа, 09 квітня 2008 16:27

Курцям важче зачати хлопчика

На думку данських і японських сексологів куріння після інтимної близькості різко знижує можливість майбутніх батьків зачати сина.

Були опитані батьки майже 12 тисяч новонароджених. Їх розділили на три групи. До першої увійшли мами й татусі, які зовсім не палять. У другу - що палять до 20 сигарет в день. І в третю - ті, хто викурює більше 20 сигарет щоденно. Особлива увага була приділена звичці палити до або після статевого акту.

Проаналізувавши відповіді, учені дійшли висновку, що куріння діє на клітки сперми. На їхню думку, клітки, які несуть Y-хромосоми, що відповідають за народження хлопчиків, чутливіші до змін в організмі, викликаних курінням.

А клітки сперми з Х-хромосомами не володіють такою високою чутливістю. Таким чином, виходить, що чоловіки, які хочуть мати спадкоємців чоловічої статі, мають знизити дозу нікотину до і після статевого акту або взагалі не палити.

До того ж фахівці довели, що матері, які палили під час вагітності, народжували хлопчиків на третину рідше, ніж некурящі жінки. Якщо враховувати показники здоров"я і вік матерів, то з"ясовується, що у разі, коли палить ще і батько, шанс народити хлопчика знижувався майже вдвічі. Крім того, на стать майбутньої дитини може впливати і пасивне куріння, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Курцям важче зачати хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі