понеділок, 07 квітня 2008 14:13

Кров алігаторів будуть використовувати для створення нових антибіотиків

Протеїни, отримані із крові алігаторів, можуть бути використані для створення нових антибіотиків. Про це повідомили дослідники зі штату Луїзіана (США), виступаючи на конференції Американського хімічного товариства. На думку вчених, їхня знахідка може знайти застосування в лікуванні опіків і виразок.

У битвах зі своїми побратимами за контроль над ділянками алігатори часто одержують серйозні поранення. Однак, незважаючи на наявність бактерій, вірусів і грибків рептилії швидко видужують.

За словами дослідників, алігатори мають міцну імунну систему, що дозволяє справлятися з бактеріями й вірусами, навіть не вступивши з ними в попередній контакт.

На відміну від алігаторів, людина набуває активний імунітет у відповідь на інфекцію або введення вакцин.

Вчені ввели в зразки крові американських алігаторів речовини, що стимулюють імунну систему.

Після цього були виділені лейкоцити, що поглинають бактерії й відмерли клітини, а також, що виробляють антитіла, у крові людини. З лейкоцитів, у свою чергу, були одержані протеїни, що володіють антибіотичним ефектом.

У ході лабораторних досліджень було встановлено, що навіть невеликі кількості цих протеїнів убивають велику кількість бактерій - у тому числі й грибок Candіda albіcans, що викликає різні венеричні захворювання, а також є особливо небезпечним для хворих, заражених вірусом ВІЛ.

Крім того, вчені сподіваються, що препарати, зроблені на основі крові алігаторів, зможуть допомогти в лікуванні різних виразок і опікових ран, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Кров алігаторів будуть використовувати для створення нових антибіотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі