вівторок, 02 вересня 2008 20:27

Кращий спосіб прокидатися

Кращий спосіб прокидатися

Більшість людей прокидаються по будильнику, схоплюються і біжать. Хто - на кухню, заварювати каву, хто - до комп"ютера, перевіряти пошту. На старт, увага, руш! Понеслися. Тіло в шоці. Ні воно, ні органи сприйняття, ще не відійшли від нічного розслаблення, ще не перейшли з сну в дійсність, а їх вже примушують функціонувати в контексті цієї реальності, цього ритму, маршу "поспішай, а то запізнишся". Ранок починається з насильства над собою. Як правило. Як звичка.

Якщо людина достатньо довгий період встає в один і той же час (встає, а не заводить будильник на один і той же час, а потім методично натискає клавішу "дрімати"), то організм звикає. Він починає прокидатися за 5-10 хвилин до того, як зазвучить сигнал. Це прекрасна можливість встати вчасно, встигнувши прокинутися. прокидання - не момент, коли людина розплющує очі, прокидання - це процес перенастроювання організму з пасивного стану в активний, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Кращий спосіб прокидатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі