середа, 20 жовтня 2010 14:58

Космічний готель на орбіті Землі почне працювати у 2015 році

Космічний готель на орбіті Землі почне працювати у 2015 році

Почалося тестування системи життєзабезпечення для космічного готелю, який через кілька років планує створити на орбіті американська компанія Bigelow Aerospace.

"Процес перевірки дає нашим клієнтам і нам самим упевненість, що ми рухаємося в правильному напрямку і наші системи в польоті будуть безпечними і надійними", - прокоментував початок випробувань власник компанії Роберт Бігелоу.

Тестування проводиться в рамках підготовки до наміченого на 2015 р. запуску в космос модуля Sundancer, об'ємом 180 куб.м., в якому можуть проживати три людини. Перевірка повинна показати, що обладнання здатне підтримувати життєдіяльність людей тривалий час, повідомляє компанія Bigelow Aerospace.

Під час тестування буде перевірятися робота систем контролю вологості і температури, вентиляція, система видалення вуглекислого газу та ін.

Раніше повідомлялося, що Росія створює перший у світі космічний готель. Орбітальна готель може почати приймати гостей вже в 2015 році.

Перша комерційна орбітальна станція буде мати чотири каюти, розрахованої на екіпаж з семи осіб: космонавтів, вчених, а також космічних туристів.

По материалам Интерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Космічний готель на орбіті Землі почне працювати у 2015 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі