субота, 05 квітня 2008 11:09

Короткозорість залежить від дня народження

Короткозорість залежить від дня народження

На ступінь міопії впливає освітленість під час перших місяців життя. Протягом своєї літньої роботи, в якій порівнювався зір народжених влітку і зимою 300 тисяч призовників, офтальмолог медичного корпусу Ізраїльської армії Йоссі Мандель провів дослідження, в якому довів, що найбільш сильна міопія розвивається у народжених в червні/липні.

Всього всі випадки короткозорості за ступенем були розділені на три групи: слабкою (18,8%), помірною (8,7%) і важкою (2,4%). При цьому з"ясувалося, що частка помірної і важкої міопії корелює з датою народження, з максимальним ризиком в червні/липні і мінімальним в грудні/січні.

Ці дані узгоджуються з попередньою роботою Манделя, в якій він показав, що народжені восени і зимою страждають від короткозорості куди рідше. Вважається, що це пов"язано з дією освітлення на сітківку, а потім - сітківки на склеру ока, що розвивається, повідомляє Gala.

Зараз ви читаєте новину «Короткозорість залежить від дня народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі