пʼятниця, 14 березня 2008 14:55

Копія телефону "Верту" коштує 900 доларів

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Ольга Озерова зі столичного магазину ”Watch.in.ua” показує китайську копію телефону ”Верту Сіґнейчер”. Оригінальну модель роблять зі справжнього золота, оздоблюють діамантами. Наприклад, ”Верту Сіґнейчер Кобра”, яких виготовили лише вісім, коштує понад 30
Ольга Озерова зі столичного магазину ”Watch.in.ua” показує китайську копію телефону ”Верту Сіґнейчер”. Оригінальну модель роблять зі справжнього золота, оздоблюють діамантами. Наприклад, ”Верту Сіґнейчер Кобра”, яких виготовили лише вісім, коштує понад 30

Телефони компанії "Верту", яка входить до фінської корпорації "Нокія", — одні з найдорожчих у світі. Ціни на них починаються від $5 тис. У столичному магазині "Watch.in.ua" продають копії таких мобілок. Їх не видають за оригінал. Кажуть, це — лише схожі моделі.

Продавці показують білий телефон "Верту Констелейшн". Ззаду він обтягнутий чорною шкірою. Має камеру на 2 мегапікселі. Такий коштує $900. Над дисплеєм, усередині телефону і на самій батареї — фірмовий знак-галочка. Заставка теж із позначкою "Верту". Інший телефон — "Верту Сіґнейчер" із золотим напиленням у 18 карат обійдеться у $800. Ціна на моделі зі стразами — цирконієм чи несертифікованими камінцями Сваровські — $1,5–2 тис.

— Справжній "Верту Констелейшн" коштує 5 тисяч доларів, "Сіґнейчер" — 35 тисяч доларів, — каже Євген Боровик, 25 років, менеджер з продажу.

Підробки привозять із Китаю.

— Нещодавно випустили "Верту Констелейшн". Він трохи легший від оригіналу і більший за розміром. Та я впевнений, що скоро вийде кращий варіант — точніша копія, — ділиться Євген.

На підробні "Верту" дають три місяці гарантії

Ексклюзивні моделі "Верту" виготовляють із дорогих матеріалів — сапфіровий монітор, золотий корпус, шкіра, кожен гвинт вкручений вручну. У копіях, пояснює Євген, гвинтики на панелі декоративні. Роз"єм для кабеля вужчий. Збоку є клавіша вмикання камери. У справжніх "Верту" камери немає, а тією боковою клавішою дзвонять у сервісну службу "Верту Консьєрж". Корпус підробного телефону виготовляють із пластику та шліфованого металу. Тому він легший за оригінал. Копії дорогої марки роблять на основі якогось одного "Самсунґа" чи "Нокії". У фінської "Верту" кожна модель унікальна.

— Дорогоцінних каменців на цих телефонах не буває, — додає Боровик. — За технічними характеристиками вони теж інші. Схоже лише меню. У новіших моделях додали блютуз, якого раніше не було. Хоч він є у справжніх телефонах.

По Києву товар доставляють у день замовлення, в інші міста — наступного дня. Доставка — безкоштовна. У комплекті йде батарея, USB-кабель, ганчірка для дисплею і два чохли — з тканини та під шкіру.

На підробні "Верту" дають 3 місяці гарантії. Кажуть, якщо телефон має дефекти, то вони проявляться в перший місяць.

— Браковані ми відразу міняємо, — додає Євген.

За словами Боровика, найчастіше такі моделі купують собі чоловіки.

— Це забезпечені люди. Дивлячись на них ніколи не подумаєш, що їхні "Верту" — це копія,  — усміхається Євген.

Підробні апарати легші за справжні

У магазинах, де продають телефони, теж можна натрапити на підробку. "Китайців" продають за ціною справжніх.
— Звернути увагу на вагу, — розповідає 34-річний рівнянин Віктор Симін. Він чотири роки продавав телефони. — Коли є відчуття, що він надто легкий, найвірогідніше це підробка.
Обдивіться корпус. У підробних моделях пластик тонкий, наче вирубаний сокирою. Понатискайте клавіші. В оригінальних телефонах звук більш глухий.
— Перевірити телефон можна комбінацією цифр *#06#, — радить Володимир, оператор гарячої лінії "Нокія". — На дисплеї з"явиться число з 15 цифр — серійний номер телефону. Подзвоніть на гарячу лінію "Нокія" і продиктуйте оператору ці цифри. Якщо в базі є такий апарат — ви купили оригінал. Якщо немає — підробку.
Сьома та восьма цифри серійного номеру справжньої "Нокії" мають бути 00, 01 або 02.

Зараз ви читаєте новину «Копія телефону "Верту" коштує 900 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі