пʼятниця, 05 вересня 2008 12:28

Компанія Dell розпродає свої заводи

Крупний світовий виробник комп"ютерів, серверів і ноутбуків Dell продає частину своїх заводів по всьому світу. Компанія таким чином сподівається понизити витрати на виробництво і ємність своєї інфраструктури. Про це повідомляє видання Wall Street Journal, що додає, що стратегія компанії вже більше не конкурентноспособна і її необхідно змінювати.

За останніх пару років Dell вже уклала декілька контрактів на продаж. Ведуться переговори і до цього дня стверджують джерела в компанії. "Джерела в компанії говорять, що компанія в найближчі півтора роки продасть більшість, а можливо і всі заводи, що знаходяться у власності. Dell хотіла б укласти угоди з контрактними виробниками електроніки на випуск продукції", - пише Wall Street Journal.

Багато з найбільших світових виробників, такі як Apple або Hewlett-packard, вже позбавилися від частини своїх потужностей і виробляють ноутбуки на складальних лініях китайських або малайзійських складальників, таким як Quarta Computers або Hon Hai (Foxconn).

У Dell офіційно про продажі нічого не говорять, проте в неофіційних бесідах менеджмент компанії говорить, що продаж заводів є частиною глобального плану по реструктуризації і цей момент був передбачений заздалегідь. Після продажу компанія сподівається не лише понизити витрати, але і отримати додаткову готівку, необхідну на розвиток.

Про те, хто є покупцем заводів в Dell, не повідомляється, повідомляє CyberSecurity.ru.
Зараз ви читаєте новину «Компанія Dell розпродає свої заводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі