середа, 25 березня 2020 17:58

Коли тіло розслаблене, воно готове "розповідати" свої історії - Олександра Тимощук

Автор: Тарас Подолян
  Будь-які наші емоції – це наша сила й енергія, яка дає нам поштовх до життя - переконана Олександра Тимощук
Будь-які наші емоції – це наша сила й енергія, яка дає нам поштовх до життя - переконана Олександра Тимощук

"Тіло пам'ятає всі емоційні ситуації, які відбувалися в нашому житті. З самого моменту запліднення всі невисловлені, заблоковані переживання залишаються в нашому тілі", - говорить терапевт психоемоційного здоров'я Олександра Тимощук. Вона десять років займається практикою "Транссоматичного діалогу" - "діалогу з тілом у розслабленому стані". Про принципи цього методу зцілення вона розповіла Gazeta.ua.

"Якщо перекладати буквально, то це розмова з тілом і свідомістю в розслабленому стані - усвідомлення встановлених підсвідомих програм розуму. Автором цієї методики є Девагіт (Devageet (Dr Charles Harvey Newman). Він був особистим дантистом великого містика XX століття Ошо. Поки він лікував Ошо зуби, тим часом досліджував себе. Ошо говорив про свободу бути собою. І що ми все можемо Важливо тільки повірити в це. Девагіт отримав настанову від Ошо: "Кожне людське тіло, особливо зуби, містять пам'ять від початку еволюції ... Зуби є персональною пам'яттю часів особистості ... Ти знайдеш спосіб, Девагіт, щоб донести цю стародавню пам'ять до усвідомленості людей. Ця розширена усвідомленість дасть їм можливість отримати досвід їх безсмертної дійсності, а їх медитація піде досить глибоко для того, щоб трапилася справжня трансформація". Так Девагіт відкрив спосіб транссоматичного діалогу: розробив Трансоматичний Діалог (Transomatic Dialogue) - метод, що дозволяє людям вивільняти те, що вони підсвідомо пригнічували, - розповідає Олександра Тимощук.

Будь-які наші емоції – це наша сила. Це енергія, яка дає нам поштовх до життя, інтерес, натхнення, відкриває горизонти і розуміння, куди рухатись - каже вона.

"Якщо енергію у вигляді емоцій заблокувати, то вона десь в тілі "бродить", "прилипає" до якогось органу, місця. І щоразу, коли відчувається певна емоція і не випускається з себе, у тілі формується блок – напруження м'язів - цим місцем перестають протікати природні обмінні процеси, життєва енергія людини вже не тече природним способом.

Зараз є багато можливостей і практик пропрацьовувати заблоковану енергію. Йоги пропрацьовують блоки, завмираючи в певних асанах, хтось танцює, хтось співає, хтось займається улюбленим спортом - тоді тіло починає рухатись по-іншому, у своєму природньому ритмі.

Автор: надала Олександра Тимощук
  Щоб розблокувати енергію, треба дати тілу рухатись у природному ритмі
Щоб розблокувати енергію, треба дати тілу рухатись у природному ритмі

Коли тіло розслаблене, воно готове "розповідати" свої історії. Трансоматичний діалог дозволяє працювати з емоціями людини. Бувають страхи, які паралізують тіло і заважають людині діяти, бувають образи. Їх також можна пропрацювати, як будь-яку іншу емоцію. Можна працювати з переконаннями, віруваннями, будь-яким фізичним недугом, адже він виникає тільки тому, що наша життєва енергія заблокована. Енергія завжди знайде собі вихід. Якщо їй не дати своєчасно вивільнитися з тіла природно назовні, вона починає створювати хвороби всередині, або проявляється людиною у житті, але вже у спотвореному стані.

Енергія завжди знайде собі вихід. Якщо їй не дати своєчасно вивільнитися з тіла природно назовні, вона починає створювати хвороби всередині, або проявляється людиною у житті, але вже у спотвореному стані

Ми всі народжені цілісними, самодостатніми. Але суспільство, в якому ми живемо, формує особистість "певної форми". Коли ми народжуємось, ми не знаємо, красиві ми чи ні, добрі чи погані. А от коли до нас підходять дорослі і кажуть: "О, яка ти гарненька дівчинка! Які в тебе ручки! А ніжки!", наш мозок починає працювати: "Я дівчинка, гарненька, у мене такі-от ніжки, ручки", формує про себе якийсь певний образ. І виходить, що цей образ формується в нас за рахунок суб'єктивного сприйняття інших людей.

Ми народжуємося цілісними. І тільки соціум, оточення під час формування нашої особистості, робить нас розділеними – ми самі дозволяємо їм це, бо не вміємо по-іншому. Ми втрачаємо таким чином свою силу", - зазначає Олександра Тимощук.

Транссоматичний діалог - спосіб самозцілення і трансформації свідомості. Це метод лікування фізичних, емоційних, психологічних і духовних недуг. Основним принципом, на якому базується Транссоматичний Діалог, є те, що всі хвороби йдуть корінням у події, що колись відбувалися в житті.

Трансоматичний діалог допомагає повернутися до забутих ситуацій з минулого, які сприяли утворенню недуги і, таким чином, зцілитися і внести зміни в своє життя.

Зараз ви читаєте новину «Коли тіло розслаблене, воно готове "розповідати" свої історії - Олександра Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі