вівторок, 02 вересня 2008 10:41

Коли найкраще прокидатися на роботу

Японські учені встановили, що у "жайворонків" ризик розвитку захворювань серця вищий, ніж у любителів поспати подовше. "Хто рано встає, тому Бог дає", - свідчить відоме прислів"я.

Тим часом, дослідження, проведене ученими з декількох університетів і клінік японського міста Кіото, виявило зв"язок між часом пробудження і станом серцево-судинної системи людини.

"Встаючи ні світ ні зоря, щоб піти на роботу або зробити зарядку, людина, по всій видимості, не приносить користі своєму здоров"ю. Навпаки, він швидше збільшує ризик виникнення захворювань серця і судин", - говориться в дослідженні.

Обстеживши 3017 чоловік у віці від 23 до 90 років, учені встановили, що у тих пацієнтів, хто вставав рано, серцево-судинна система виявилася більш уразлива перед такими захворюваннями, як гіпертонія і інфаркт.

В той же час вчені відзначили цікавий факт: у досліджуваній групі "жайворонків" було більше серед людей старшого віку. Можливо, це ставить перед наукою нове питання: чи є зв"язок між часом пробудження і тривалістю життя.

Дослідження японських учених, результати якого були представлені на медичному симпозіумі в Австралії, стали ще одним вкладом в скарбничку наукових робіт з проблем сну.

У червні 2007г. результати свого наукового дослідження опублікували американські учені з університету Пенсільванії. Вони з"ясували, що хронічне недосипання збільшує навантаження на серці, підвищуючи навантаження на серці, підвищуючи тим самим ризик розвитку серцево-судинних хвороб, здатних привести до смерті, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Коли найкраще прокидатися на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі