понеділок, 04 серпня 2008 11:01

Коли косметика стає небезпечною

Косметика, як і їжа, має свій термін зберігання. Але коли саме наступає час замінити той або інший косметичний продукт?

Маскуючі засоби, туш, рідке підведення для очей потрібно міняти кожні 6 місяців. Кремоподібний тональний засіб варто змінити через рік. Блиск для губ, помада, рідка основа для макіяжа, крем-пудра зберігаються 2 роки. Контурні олівці для очей і губ, сухі рум"яна, компактна пудра можуть знаходитися на вашому косметичному столику до 3 років.

Термін зберігання косметики залежить від того, скільки води в ній міститься. Вода з часом випаровується, а в засобі можуть почати розмножуватися бактерії. Косметика на водній основі, як правило, зберігається рік. Виняток становить косметика для очей: вона зберігається 6 місяців.

Косметика псується раніше, якщо її неправильно зберігати. Стежте, щоб на косметику не попадали прямі сонячні промені, не діяли дуже низькі і дуже високі температури. Завжди щільно закривайте кришечки, не давайте іншим людям користуватися вашою косметикою. Всі засоби для макіяжа потрібно зберігати в прохолодному, сухому, чистому місці.

На пензликах для макіяжа, губках, щипчиках для вій теж можуть поселитися бактерії. Їх потрібно промивати кожного тижня, а все, що стикається з очима, потрібно мити ще частіше.

У жодному випадку не пробуйте косметику з вітрин в магазині. Саме так і відбувається найчастіше зараження інфекцією через макіяж.

Ще одне попередження: дорога косметика зберігається стільки ж, скільки і недорога, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Коли косметика стає небезпечною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі