пʼятниця, 11 липня 2008 08:34

Коли картопля небезпечна для здоров"я

Коли картопля небезпечна для здоров"я
Картопля універсальний овоч для гарніру, але позеленіла картопля - надзвичайно небезпечна.

Вона дуже шкідлива, тому що в її бульбах виробляється отруйна речовина - соланін. Якщо з"їсте декілька порцій позеленілої картоплі, можете розладнати свою нервову систему, адже соланін її пригноблює. Ще він може викликати нудоту, блювоту, діарею, задишку, судоми і непритомність.

Але якщо зелена картопля найшкідливіша, то червона - найкорисніша. Такі сорти картоплі продаються в магазинах. Вони багаті мікроелементами, тому варити таку картоплю не треба, краще вичавлювати з неї сік. Якщо пити сік по 50 - 100 мл три рази на день, можна допомогти собі при виразці шлунку, дванадцятипалої кишки і печії.

Вам доведеться обмежити вживання картоплі, якщо ваш організм зневоднений, - картопля сприяє виведенню рідини. Але завдяки цій своїй властивості картопля незамінна для тих, хто страждає нирковими захворюваннями. Крім того, не забувайте, що, дихаючи над парою картоплі, ви легко і швидко позбудетеся  простуди і зубного болю, повідомляє Mignews.com.

Зараз ви читаєте новину «Коли картопля небезпечна для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі