Вона дуже шкідлива, тому що в її бульбах виробляється отруйна речовина - соланін. Якщо з"їсте декілька порцій позеленілої картоплі, можете розладнати свою нервову систему, адже соланін її пригноблює. Ще він може викликати нудоту, блювоту, діарею, задишку, судоми і непритомність.
Але якщо зелена картопля найшкідливіша, то червона - найкорисніша. Такі сорти картоплі продаються в магазинах. Вони багаті мікроелементами, тому варити таку картоплю не треба, краще вичавлювати з неї сік. Якщо пити сік по 50 - 100 мл три рази на день, можна допомогти собі при виразці шлунку, дванадцятипалої кишки і печії.
Вам доведеться обмежити вживання картоплі, якщо ваш організм зневоднений, - картопля сприяє виведенню рідини. Але завдяки цій своїй властивості картопля незамінна для тих, хто страждає нирковими захворюваннями. Крім того, не забувайте, що, дихаючи над парою картоплі, ви легко і швидко позбудетеся простуди і зубного болю, повідомляє Mignews.com.
Коментарі