вівторок, 29 квітня 2008 12:37

Коли чекати на "травневі" геомагнітні бурі?

У травні Сонце залишиться спокійним, і геомагнітна активність буде зниженою. Про це повідомляють російські учені.

За місяць очікуються 1-2 магнітні бурі, імовірно - малі, уточнюють вони. Геомагнітні збурення найбільш вірогідні 1-4 травня і 20-22 травня.

Немало клопоту людям приносять дні підвищеної сонячної активності. У народі їх зазвичай називають магнітні бурі. Як уберегтися від них? Питання непросте. Ось що радять фахівці.

Ви страждаєте на серцево-судинні захворювання, підвищується тиск в дні магнітних бурь? Перенесіть неприємні розмови або важливі візити на інший день. Не робіть великих покупок, уникайте конфліктних ситуацій. Бажано не користуватися автомобілем, а прогулятися пішки. І, без сумніву, не варто в ці дні захоплюватися спиртним або іншими тонізуючими засобами. Будьте украй обережні. Пам`ятайте, що в ці дні ви особливо вразливі. Відомо, що близько 70% інфарктів, гіпертонічних кризів і інсультів трапляються якраз під час магнітних бур. Учені з`ясували, що при коливанні магнітного поля Землі, яке відбувається в результаті збільшення сонячної активності, кров курсує по капілярах значно повільніше.

Відповідно неминуче наступає кисневе голодування тканин органів. У організмі відбуваються зміни. Як захисна реакція на негативну дію навколишнього середовища, в такі моменти спостерігається підвищення рівня холестерину і адреналіну. Це приводить до підвищеної стомлюваності, втоми, до зниження життєвої активності. В дні магнітних бурь набрякає обличчя. Гіпертонікам в такі дні без ліків виходити не варто, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Коли чекати на "травневі" геомагнітні бурі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі