Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 12:55

Кофеїн захищає від ультрафіолетового випромінювання

Кофеїн захищає від ультрафіолетового випромінювання
Кофеїн виступав в ролі своєрідного екрану від сонця, коли його давали мишам перед дією на них сонячного опромінювання, здатного викликати рак шкіри. Згідно з результатами дослідження, кофеїн однозначно запобігав розвитку раку шкіри. Дослідники вивчили можливий механізм цього захисту.

При попаданні сонячної радіації на шкіру, в її клітинах змінюється будова ділянок ДНК, що і веде до розвитку раку. Кофеїн володіє специфічною властивістю знищувати пошкоджену ДНК.

Таким чином, дефектні пошкоджені клітини шкіри не можуть далі ділитися і переходити в злоякісні.

Учені з Державного університету Нью-Джерсі, США (TheStateUniversityofNewJersey) від 1 до 2 тижнів перед опромінюванням вводили тваринам кофеїн. Концентрація кофеїну в крові тварин була аналогічна такій у людини після 3-5 чашок кави в день.

Більш того, учені відмітили, що кава, нанесена у вигляді крему або гелю на шкіру відразу після опромінювання ультрафіолетом, викликає загибель всіх пошкоджених клітин. Учені наполягають на проведенні клінічного випробування, щоб вже незабаром застосувати отримані результати на практиці, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Кофеїн захищає від ультрафіолетового випромінювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути