четвер, 14 жовтня 2010 12:20

Кількість стихійних лих у світі подвоїться за наступні 15 років

Кількість стихійних лих у світі подвоїться за наступні 15 років

Зміна клімату призведе до подвоєння частоти і збільшення сили небезпечних метеорологічних явищ в усьому світі в найближчі 10-15 років, при цьому кількість жертв стихії також зросте.

Про це повідомив голова кліматичної програми WWF Росії Олексій Кокорін у Міжнародний день по зменшенню небезпеки стихійних лих, який відзначається щорічно у другу середу жовтня.

"Є побоювання, що воно (число небезпечних метеорологічних явищ) навіть подвоїться, що призведе до великої кількості жертв, особливо з огляду на те, що люди стали жити в більш ризикових місцях, зокрема, дуже близько до рівня моря", - сказав Кокорін РИА Новости.

За його словами, кількість небезпечних не метеорологічних явищ (вивержень вулкана, землетрусів, цунамі) залишилося на колишньому рівні, але кількість постраждалих збільшується з року в рік.

"Рахунок жертв іде вже на мільйони людей - це вже, на жаль, очевидність. Причому левова частка припадає на Південно-Східну Азію, щільно заселену низько до рівня моря", - сказав Кокорін.

Раніше повідомлялося, що через 20 років Південь України може піти під воду.
Зараз ви читаєте новину «Кількість стихійних лих у світі подвоїться за наступні 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі