пʼятниця, 22 жовтня 2010 10:53

Кава допомагає виявити приховані хвороби у жінок

Кава допомагає виявити приховані хвороби у жінок

Дослідники з Академії неврології (США) встановили, що виникнення тремору рук (частого мимовільного тремтіння) після порції кави свідчить про наявність прихованої недуги в організмі, пише Newsru.

Були обстежені 157 жінок у віці 23-60 років. На прохання вчених вони щодня випивали більше трьох чашок кави. Зафіксувавши у частини з них виникнення тремтіння рук, дослідники перевірили їх медичні картки. Виявилося, що тремор рук виникав у тих, хто раніше звертався до лікарів з приводу гіпертонії та вегето-судинної дистонії.

Медики прийшли до висновку, що хронічна втома вранці виникає не тільки від перевтоми на роботі, а може служити ознакою недуги. Фахівці застерігають: при появі хронічної втоми не варто підбадьорювати організм міцною кавою, а краще звернутися до лікарів.

Раніше Gazeta.ua писала про відкриття, здійснене співробітниками дослідницького підрозділу американської організації охорони здоров'я Kaiser Permanente. Вони з'ясували, що любителі кави рідше звертаються до лікарень зі скаргами на нерівне серцебиття. І чим більше чашок кави людина випиває щодня, тим рідше у неї виникають проблеми з серцем.

Зараз ви читаєте новину «Кава допомагає виявити приховані хвороби у жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі