субота, 19 квітня 2008 18:50

Кактус визнали унікальною лікарською рослиною

Згідно з "Трактатом про лікарські рослини", в китайській медицині кактус вперше почав застосовуватися в епоху династії Цин.

"Він гіркий на смак, його природа холодна, він впливає на енергетичні канали серця, легенів і шлунку".

Кактус стимулює циркуляцію енергії ци і кровообіг, допомагає при лихоманці, виводить токсини, допомагає при пухлинах, знімає біль, укріплює селезінку, заспокоює нерви. Окрім цього в спаленому вигляді він може допомогти при укусі змії і свинці.

У Китаї кактус застосовувався для лікування дизентерії, астми і болів в шлунку: крім того, він може бути використаний як додатковий засіб при лікуванні запалення нирок, діабету, прискореного серцебиття, безсоння, артеріосклерозу, гіпертонії і хвороб печінки. Лікувальний напій повинен містити в собі 100 грам кактуса без голок і шкірки, мед і яєчний білок.

Кактуси виростають в посушливій місцевості під яскравим сонцем, вони володіють здатністю поглинати сонячну радіацію. Негативні іони, що посилаються голками кактуса, можуть нейтралізувати шкідливий ефект позитивних іонів.

Кактус може поглинати випромінювання комп"ютера і телевізора, а також радіацію від мікрохвильової печі. Ну і, звичайно ж, окрім лікування, його використовують як кімнатну рослина, пише EpochTimes.

Зараз ви читаєте новину «Кактус визнали унікальною лікарською рослиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі