пʼятниця, 21 березня 2008 10:52

Італієць відкрив найближчий до Сонця астероїд

Італійський астроном Андреа Боаттіні виявив найближчий до Сонця астероїд. Своє відкриття він зробив під час спостереження за іншими відомими астероїдами під час заходу Сонця.

"Коли я вивчав їх, я раптом зненацька побачив інший об"єкт, що рухається не занадто швидко й по досить незвичайній траєкторії", - говорить Андреа Боаттіні, співробітник обсерваторії Mount Lemmon в Арізоні. - "Він був настільки яскравим, що спочатку я подумав, що це комета".

У цей час відомо близько 5 тис. астероїдів, що перетинають площину земної орбіти, при чому виявлено лише 10 астероїдів, що подорожують усередині орбіти Землі - між Землею й Сонцем.

Об"єкт, виявлений Андреа Боаттіні, перебуває на відстані 0,80 астрономічної одиниці від Сонця (астрономічна одиниця дорівнює середній відстані від Землі до Сонця).

Два інших найближчих до нашого світила астероїда розташовані на відстані 0,89 астрономічної одиниці й 0,93 астрономічної одиниці від Сонця. Виявлений об"єкт досить великий, розміром близько 2 км, однак Землі він не загрожує, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Італієць відкрив найближчий до Сонця астероїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі