вівторок, 23 лютого 2021 19:31

Італійські фонтани нагадують одеські: художниця колекціонує старі фонтани
11

Валерія Тарасенко перетворює свої фотографії фонтанів на художні об'єкти
Фото: надала Валерія Тарасенко
Валерія Тарасенко перетворює свої фотографії фонтанів на художні об'єкти
Валерія Тарасенко перетворює свої фотографії фонтанів на художні об'єкти
Валерія Тарасенко перетворює свої фотографії фонтанів на художні об'єкти
Валерія Тарасенко перетворює свої фотографії фонтанів на художні об'єкти

Художниця Валерія Тарасенко 4 роки колекціонує закинуті фонтани. Має у своїй колекції маже сотню сфотографованих фонтанів – в Україні, Грузії, Франції, Італії, Швейцарії, Португалії, Греції, Туреччині. Друкує фото фонтанів на алюмінієвих пластинах у техніці ctp oil. Про найцікавіші фонтани, які їй вдалося знайти за кордоном, вона розповіла Gazeta.ua.

"Закинуті фонтани ми знаходили в усій Європі. Єдине місто, де ми не знайшли жодного недіючого фонтана – це Мілан. Усі фонтани там відреставровані і працюють. Старі фонтани усі наповнені водою, і там хоч якийсь маленький струмінь, але біжить.

Кілька закинутих фонтанів ми найшли в Берліні, багато – в Венеції.

Зарубіжні фонтани від українських відрізняються абсолютно усім. Вони набагато складнішої конструкції, у неї часто включені якась скульптура чи архітектурний ансамбль. Дуже не схожі на радянські. За кордоном дуже багато маленьких фонтанчиків і фонтанів з масками і якимись химерами. Вони більш скульптурні.

В Італії дуже красиві фонтани. Там намагаються, щоб всі вони, навіть старі, працювали. Хоча є випадки, коли фонтан відреставрувати неможливо, але вони в усякому разі стоять чисті і доглянуті.

В Італії ми знайшли фонтани біля віл і садиб. Вони трохи нагадують одеські.

Знайшли в Італії навіть фонтан у лісі. Виглядало, що колись це був парк, потім він сильно заріс деревами і перетворився практично на ліс.

У Парижі мало покинутих фонтанів, а ті, які занедбані, люди прикрасили наклейками та зробили імітацію мозаїки навколо кафе. Бачила такий фонтан – золотистий, у вигляді келиха, обклеєний кольоровими наклейками.

У Копенгагені подруга знайшла старий фонтан у дворі будинку й одразу надіслала. Невеличка клумба, обкладена камінцями, і краник посередині. Найпростіша форма, але виглядає затишно.

У Тбілісі фонтанів дуже багато. Вони там різні - є і радянські, і грузинські. Грузинські більші і мають складнішу конструкцію. Грузинські фонтани не компактні, можуть бути багаторівневі і багатоярусні. Всі широкі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Древню церкву зняли з висоти - вражаюче відео

Гуляли по Тбілісі після того, як знайшли 7 покинутих фонтанів, присіли у кафе з`їсти морозива і побачили красеня, який став фаворитом: вирите серед зеленої галявини кругле заглиблення, схоже на маленький басейн, з зарослим травою краном посередині, який нагадує вазон", - розповіла художниця.

В іспанській Севільї під час ремонту в барі Cervecería Giralda знайшли залишки арабських лазень XII ст.

На початку 1900-х років архітектор Вісенте Травер перетворив давню будівлю на готель. Йому вдалось зберегти лазню, збудовану за часів халіфату Альмохадов, повідомляє Elpais.

Під час пандемії у барі почали ремонт. Робочі знайшли унікальні фрески. Раніше всі думали, що будівля готелю є лише стилізацією під давню архітектуру.

Зараз ви читаєте новину «Італійські фонтани нагадують одеські: художниця колекціонує старі фонтани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі