пʼятниця, 04 квітня 2008 16:50

Ін"єкції ботоксу можуть досягти головного мозку

Ботулотоксин, що використовують у ботоксі та інших аналогічних препаратах, можуть досягти головного мозку, переміщаючись по аксонах нервових клітин.

Такі висновки італійських учених, що проводили експерименти з лабораторними щурами.

За словами дослідників, здатність ботулотоксина проникати в головний мозок через периферичні нерви викликає певний неспокій, проте вірогідність пов"язаних з цим явищем ускладнень у пацієнтів надзвичайно мала. В даний час американське Управління по продуктах і ліках проводить додаткову оцінку безпеки ботулотоксина у зв"язку з повідомленнями про побічні ефекти.

Втім, безперешкодно токсин, що безперешкодно може долати бар"єр, може з часом знайти нове застосування в медицині. Наприклад, його властивості можна використовувати при розробці нових шляхів доставки ліків в тканини головного мозку. Головним же завданням італійських фахівців була оцінка ефективності ботулотоксина в лікуванні важких форм епілепсії, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ін"єкції ботоксу можуть досягти головного мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі