неділя, 12 жовтня 2008 10:41

Інтелект визначає якість сперми

Якість сперми може бути індикатором інтелектуальних можливостей людини, заявив еволюційний психолог Джеффрі Міллер (Geoffrey Miller) з Університету Нью-Мехіко на лекції в Гарвардському університеті.

За даними дослідження, які приводить британська Daily Mail, чоловіки, що набирали більше очок в декількох тестах на рівень інтелекту, мали більшу кількість здорових сперматозоїдів в еякуляті. І навпроти, при невисоких результатах перевірки інтелекту, сперматозоїдів було менше і вони були менш рухливі.

Міллер вважає, що два параметри — здоров"я сперми і рівень інтелекту — "зв"язані через складний ланцюг біологічних і середовщних взаємодій, що сформувалася для того, щоб допомогти жінкам вибрати собі пару".

Рівень інтелекту, вважає Міллер, — це хороший показник загального стану здоров"я людини. "У нашому мозку включена половина наявних генів. Це означає, що по інтелекту жінки можуть приблизно, але досить легко судити про мутації в нашому спадковому апараті", — сказав він. Учений відзначив, що з цього дослідження не можна зробити висновок про те, що якість сперми і рівень інтелекту визначаються одними і тими ж генами.

Зв"язок між спермою і інтелектом був виявлений при ревізії даних, зібраних в 1985 році для вивчення віддалених наслідків дії "Агента Оранж", - засобу, що застосовувався як хімічна зброя у В"єтнамі.

У 1985 році 4402 ветеранів В"єтнамської війни, постраждалих від контакту з "Агентом Оранж", впродовж трьох днів піддавали різним медичним і психологічним дослідженням. Зокрема, 425 ветеранів пред"явили зразки своєї сперми.

Обробляючи отримані дані, група Міллера виявила статистично значимий зв"язок рівнем мовних і арифметичних навиків випробовуваних і якістю їх сперми. Цей результат отриманий після обліку всіх додаткових чинників — віку, наркотиків і ліків, які приймали ветерани і так далі.

"Агент Оранж" призначався для знищення лісів, в яких ховалися в"єтконгівці. До складу засобу входили значні кількості діоксину, що викликає у людей цілий ряд важких захворювань, у тому числі онкологічних.
Зараз ви читаєте новину «Інтелект визначає якість сперми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі