вівторок, 08 липня 2008 16:35

Інтелект можна підвищити за допомогою дієти

Інтелект можна підвищити за допомогою дієти
Дослідження американських учених показало, що певні продукти сприяють посиленню розумових здібностей людини.

Спеціальна дієта здатна підвищити рівень IQ, говорять учені. Массачусетський технологічний інститут оприлюднив результати свого дослідження, згідно з якими, речовини, що містяться в деяких продуктах харчування, здатні підсилювати когнітивні здібності людини, пише Кореспондент.net.

Науковий експеримент фахівці проводили на мишах-піщанках. Одних піддослідних вони годували речовинами, необхідними для здорового функціонування мембран головного мозку. До складу їхнього раціону входили холін, який у великій кількості присутній в курячих яйцях, урідінмонофосфат - міститься в буряці, і докозагексаєнова кислота - міститься в риб"ячому жирі. А інші піщанки їли звичайний корм для гризунів.

Після декількох тижнів експериментів учені перевірили інтелектуальний рівень гризунів. Виявилось, що піщанки, що сиділи на розумній дієті швидше знаходили шлях в лабіринті, ніж їхні побратими. Крім того, у представників першої групи рівень активності мозку був набагато вищий, ніж у іншої групи.

Враховуючи отримані дані, автори експерименту зробили висновок, що так само можливо покращувати роботу головного мозку і людини. Проте до цих пір не створено продуктів харчування, реально здатних допомогти людині порозумнішати.

Зараз ви читаєте новину «Інтелект можна підвищити за допомогою дієти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі