понеділок, 08 вересня 2008 11:00

Intel представляє нові процесори Xeon (ФОТО)

 
Корпорація Intel сьогодні представить нові зразки серверних процесорів IntelXeon, які, за запевненнями виробника, володіють підвищеною продуктивністю і економніше витрачають електроенергію. Ціни на нові чіпи коливаються в діапазоні від 562 до 1 493 доларів.

Найбільш потужня з моделей, які будуть показані сьогодні, працює на 4 ядрах і частоті 3,4 гігагерц. Раніше топова модель Intel Xeon працювала на частоті 3,2 гігагерц. Крім того, компанія переглянула на варіант 3,2-гігагерцевий процесора - раніше він споживав 150 ватів, нова модель - лише 120 ватів.

Для найбільш економних компанія показує модель з частотою 2,66 гігагерц, яка споживає всього 50 ватів. Раніше 50-ватними процесори були лише з частотою нижче 2,5 гігагерців.

Ще одне нововведення сьогоднішніх процесорів полягає в їх екологічності. У Intel говорять, що в новинках відсутні небезпечні галогенові поєднання. За словами фахівців, з"єднання на базі галогену практично не піддаються переробці, а при спалюванні виділяють високотоксичний газ, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «Intel представляє нові процесори Xeon (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі