понеділок, 31 березня 2008 15:53

Хвороби простатит не існує - урологи

Хвороби простатит не існує - урологи

За даними Всесвітньої організації охорони (ВОЗ) здоров"я, більше 35% чоловічого населення США і країн Європи хоча б раз у житті відзначали симптоми, характерні для простатиту. Але менша частина з них має підтверджений діагноз "хронічний простатит".

Причиною розвитку захворювання служать інфекції, що переважно передаються статевим шляхом або з"явилися в результат недотримання особистої і сексуальної гігієни. Крім того, останні дослідження встановили, що проблема хронічного простатиту пов"язана зі способом життя, наявністю шлунково-кишкових захворювань і статевими звичками. У чоловіків з хронічним простатитом частіше спостерігалося понижене сексуальне бажання, еректильна дисфункція і передчасна еякуляція.

Простатит називають "найточнішим діагнозом в медицині". Річ у тому, що під цією назвою ховається не стільки сама хвороба, скільки опис характерних скарг чоловіка. Як говорять урологи, у простатиту близько ста симптомів, і кожен з них здатний зіпсувати життя.

На жаль, деякі ізраїльські фахівці стверджують, що немає такої хвороби - "простатит", а є "простатизм" - симптоми, пов"язані з іншими, погано розкритими захворюваннями.

Тим часом, тільки в США щорічно хронічним простатитом хворіє близько 3 мільйонів чоловіків працездатного віку, і у 40% з них виявляється інфекція, найчастіше - хламідійна. При цьому простатит без всякої інфекції зустрічається частіше, ніж інфекційний.

Що ж робити при виявленні простатиту? Головний секрет успішного лікування криється в правильній діагностиці і в знанні того, що потрібно шукати. Цим і відрізняється досвідчений уролог. А ось лікування всіх підряд одним методом або тільки антибіотиками і призвело до того, що простатит отримав славу невиліковної хвороби.

Другий секрет - це вибір засобів лікування.

Скільки є форм простатиту, стільки ж і підходів до лікування. Урологові потрібний багатий досвід саме в лікуванні цього захворювання, а клініка повинна мати сучасне устаткування. Сьогодні застосовуються лазеротерапія, ультразвукове лікування, мікрохвильова термотерапія, антимікробна терапія і масаж передміхурової залози, під час якого мікроби механічно віддаляються з вогнища запалення. Всі перераховані методи сприяють припиненню запального процесу. Курс терапії для кожного пацієнта розробляється індивідуально, з урахуванням віку хворого.

І головне - лікування простати допомагає відновити також чоловічу статеву функцію. На закінчення, дозволю собі одну просту пораду чоловікам, які дійсно хочуть позбавитися від цієї недуги: не ускладнюйте собі життя самолікуванням - зверніться до хорошого фахівця. Рішення набагато простіше, ніж ви думаєте, повідомляє Mignews.

Зараз ви читаєте новину «Хвороби простатит не існує - урологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі