вівторок, 23 листопада 2010 11:58

Хакери оголосили війну російським чиновникам

Хакери оголосили війну російським чиновникам

Технічні служби Кремля стурбовані кількістю кібератак на внутрішні кремлівські мережі. На електронні адреси чиновників приходить вал листів з вірусами. Натиск настільки серйозний, що в адміністрації президента назвали це явище кібервійною.

Посилення заходів технічної безпеки в адміністрації президента відбулося після скандального інциденту. Джерела, близькі до Кремля, розповідають, що під час недавнього візиту президента Дмитра Мєдвєдєва до Китаю співробітники управління протоколу глави держави відіслали по відкритій мережі графік глави держави. Цю обставину зафіксували китайські спецслужби. Співробітникам адміністрації президента в майбутньому рекомендовано користуватися виключно закритою корпоративною мережею для передачі внутрішніх документів.

Крім того, почастішали атаки на внутрішні мережі адміністрації президента. Зловмисники використовують фальшиві адреси електронної пошти з розширенням gov.ru і відправляють з них повідомлення з вірусами на мейли високопоставлених кремлівських керівників.

Джерело, близьке до адміністрації президента, розповіло, що в останні кілька тижнів у кремлівських управліннях проводяться майстер-класи, де докладно розповідається про те, як уберегти комп'ютери від віртуальних зловмисників.

Співробітникам тепер заборонено користуватися флешками на комп'ютерах, замкнутих на внутрішню мережу, через ризик занести туди трояни.

Кремлівські чиновники, як, втім, і керівництво країни, фактично опинилися перед вибором. Глава держави наполягає на тому, що держслужбовці повинні бути відкритими для народу, спілкуватися в соціальних мережах. Тим часом служба безпеки вимагає слідувати традиційним правилам закритості.

Независимая газета

Зараз ви читаєте новину «Хакери оголосили війну російським чиновникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі