субота, 05 квітня 2008 17:12

Гранат знижує крихкість кровоносних судин

Гранат знижує крихкість кровоносних судин

У перекладі з латинського (Punicagranatum) гранат називається саме пунічним гранатом, проте історично він прославився ще і під назвою яблуко "Карфагену". Саджанці гранатового дерева привезли з собою з побережжя Середземного моря фінікійці, які приблизно в 825 році до нашої ери заснували Карфаген. Пунічним гранат називають неспроста, а через пунічних воєнів, які вели римляни проти карфагенян. У Третій Пунічній війні римлянам все ж таки вдалося здолати карфагенян, в результаті, від відомої держави залишилися тільки гранатові дерева, які переможці і назвали пунічним або також Карфагеном яблуком.

Історично склалося і хороше відношення до цього плоду. Так в Греції гранат вважався символом подружньої вірності, на Близькому Сході його називали "королем всіх плодів", В Давньому Єгипті він означав надію на повернення для померлих. Гранат також був символом родючості і достатку.

Про користь граната

Гранат - це цілий вітамінно-мінеральний комплекс. Цей плід містить вітаміни А, С, Е, В1, В2, а також такі мінеральні речовини як залізо, калій, кальцій, кремній, йод.

У гранаті міститься велика кількість антиоксидантів.

Гранатовий сік попереджає атеросклероз, знижує крихкість кровоносних судин.

Вважається, що регулярне споживання гранатів знижує ризик розвитку раку грудей у жінок. Сік граната застосовується при лікуванні злоякісних пухлин, оскільки вважається, що він вбиває ракові клітки.

Сік граната використовується як освіжаючий засіб, а також як засіб, що поліпшує апетит і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Сік граната корисний при простудних захворюваннях, його застосовують ще і як протизапальний засіб.

Гранат корисний при різних захворюваннях серця. При регулярному споживанні знижує ризик іх появи у здорових людей.

Гранатовий сік рекомендується також при недокрів"ї, виснаженні організму, викликаним тривалою хворобою.

Гранат протипоказаний при виразковій хворобі шлунку, гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, повідомляє medvesti.ru.

Зараз ви читаєте новину «Гранат знижує крихкість кровоносних судин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі