вівторок, 09 вересня 2008 12:44

Google викладе в Інтернеті газетні публікації за останніх 250 років

Компанія Google має намір зробити доступними для користувачів мережі Інтернет газетні публікації за останніх 250 років, пише у вівторок британська газета Times.

Для розміщення статей і матеріалів, компанія має намір відсканувати мільярди архівних статей, опублікованих за минулі два з половиною століття.

Оплачувати послуги з сканування архівів будь-яка з газет тих видавництв, які погодилися відкрити загальний доступ до них, буде сама компанія. Також, як відзначає Times, видавництва, задіяні в проекті, зможуть отримувати певний дохід від розміщення реклами поряд з їх відсканованими матеріалами.

Архівні публікації будуть розміщені на сайті компанії в тому ж самому вигляді, в якому вони були колись видані на папері. Користувачам буде також надана можливість пошуку по кожному з екземплярів газет.

Точна кількість газет, архіви яких планується розмістити на сайті, керівництво компанії, проте, поки не уточнило. Також поки немає і докладної інформації про точну суму, яку Google має намір витратити на цей проект зі свого бюджету, повідомляє РИА Новости.

В даний час подібними архівами, доступними в Інтернеті, володіють тільки декілька найбільших газет, серед яких, - Times і NewYorkTimes.

Зараз ви читаєте новину «Google викладе в Інтернеті газетні публікації за останніх 250 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі