субота, 15 серпня 2009 12:16

Google почав створювати соціальну мережу

Google почав створювати соціальну мережу

Пошуковик Google випустив 19 соціальних програм для власників персональних стартових сторінок iGoogle.

За словами розробників, за допомогою цих міні-програм можна спілкуватися з друзями та стежити за їхніми діями в режимі реального часу.

Серед доданих програм - ігри, інформаційні ресурси, записна книжка DoTo, що дозволяє вести спільні списки справ, а також сервіс для розміщення фотографій і YouTube. Будь-якою з 19 програм можна буде поділитися з другом. Наприклад, при встановленні гаджету YouTube на сторінці будуть автоматично з"являтися відео, якими з користувачем діляться друзі, йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначають експерти, деякі гаджети Google схожі на ігрові програми соціальних мереж, де також можна запрошувати друзів. Крім того, на iGoogle з"явилася функція оновлень, що збирає в одну стрічку весь контент, в якому користувач був відзначений друзями.

Соціальні програми поки що доступні користувачам Австралії та США, однак в інших регіонах соціальні функції iGoogle з"являться найближчим часом.

Щоб соціальний проект став успішним корпорація має намір залучати розробників, які будуть писати програми для iGoogle. Таким чином, сервіс може перетворитися з домашньої сторінки для десятків мільйонів користувачів у соціальну мережу, цитує видання CNET віце-президента Google Марісса Мейер.

На думку оглядача Financial Times Річарда Вотерса, поки в соціальній задумці Google не вистачає самого головного - відновлення статусу, а адже саме за рахунок цього завоював популярність Twitter - кожне повідомлення в мікроблозі по суті є оновленням статусу.

"Зароблять, як завжди, на рекламу", - зазначив він.

Експерти впевнені, що безпосередньо на соцмережі заробити неможливо: вона потрібна Google, тільки щоб забезпечити лояльність користувачів. Якщо проект виявиться успішним, люди будуть більше часу проводити на сайті Google, що означає більш високі доходи від реклами, на якій у 2008 році Google заробив 21,8 мільярда доларів, а чистий прибуток склав 4,2 млрд. 99% доходів компанія отримує від розміщення реклами, підсумовують фахівці.

Зазначимо, раніше аналітики припустили, що після відходу президента американської корпорації Google Еріка Шмідта з ради директорів компанії Apple, між обома IT-гігантами повинна встановитись найжорсткіша конкуренція.

За материалом Газета.Ru

Зараз ви читаєте новину «Google почав створювати соціальну мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі