середа, 25 червня 2008 07:15

Голландські вчені винайшли дієту для курців

Голландські вчені винайшли дієту для курців

Як деколи важко відмовитися від сигарет, але зробити це просто необхідно, адже ми хочемо не тільки красиво виглядати, але і бути здоровими. Як показали проведені голландськими вченими дослідження, допомогти в цій непростій справі може певний набір продуктів, своєрідна дієта. Адже кожен курець знає, що якісь продукти покращують смак сигарет, а інші, навпаки, його псують.

Фахівцями було проведене опитування серед тих, хто палить, в результаті якого визначили продукти, після яких приємніше викурити сигарету.

Отже, покращують смакові якості тютюну м"ясо, кава, алкоголь.

А ось в переліку продуктів, здатних понизити їх, виявилися розбіжності, тобто відповіді були не такими однозначними. Незадоволення було викликане сигаретою у поєднанні з напоями, що не містять кофеїн, наприклад, вода або соки, овочами і фруктами, молочними продуктами.

Тільки ті з курців, які віддавали перевагу сигаретам з ментолом, не висловлювали претензій до їх смаку, при поєднанні їх з якими-небудь конкретними продуктами. На підставі отриманих результатів в ході проведеного опитування, учені зробили висновок про те, що слід розробити певну дієту для всіх охочих розлучитися із згубною звичкою. Але, крім цього, учені збираються використовувати в тих же цілях і така хімічну сполуку, як ацетат срібла, який здатний істотно зіпсувати сигаретний смак.

Звичайно, це не означає, що передбачувані заходи здатні самі по собі вирішити проблему куріння, їх слід обов"язково приймати у поєднанні з іншими методами замісної терапії. Але, дієта у вирішенні проблеми куріння займає не останнє місце, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Голландські вчені винайшли дієту для курців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі