субота, 22 березня 2008 13:25

Генетичний аналіз розкрив походження латиноамериканців

Недавнє дослідження, в ході якого були вивчені гени 300 осіб з семи країн Латинської Америки, показало, що більшість латіноамеріканцев походять від чоловіків-європейців.

Вчені вважають, що результати їх дослідження, яке виявило, що більшість латіноамеріканцев - це нащадки чоловіків-європейців і жінок індійського або африканського походження, підтверджує теорію про іспанських конкістадорів шістнадцятого століття. Згодно їй, європейські колонізатори вбили більшість корінних жителів Латинської Америки і мали сексуальні контакти з місцевими жінками і африканськими рабинями.

У дослідженні був проведений генетичний аналіз 300 людей з різних районів семи країн від Мексики до Чилі. Аналіз зразків крові дозволив прослідкувати походження цих людей до тринадцятого покоління.

На думку професора Andres Ruiz-Linares з університету в Лондоні (Англія), не дивлячись на багато спроб стерти американців з історії Латинської Америки, нове дослідження показало, що існує безперервний генетичний взаємозв"язок між періодами до і після відкриття Америки Колумбом.

Дослідження було опубліковане в онлайн версії журналу PLoS Genetics, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Генетичний аналіз розкрив походження латиноамериканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі