четвер, 09 грудня 2010 12:28

Французи зробили жилет, що працює як подушка безпеки (ФОТО)

У Франції придумали, як максимально убезпечити їзду на мотоциклі. Там розробили спеціальний жилет, який працює як подушка безпеки в автомобілях - захищає найбільш уразливі частини тіла при падінні.

Його протягом чотирьох років роботи сконструювали всього чотири француза. Найважче, за їхніми словами, було не знайти відповідні матеріали, автомобільна індустрія вже давно створила все необхідне, а навчити систему спрацьовувати вчасно.

"На цей момент датчики визначають, що відбулося зіткнення, за 30 мілісекунд, ще за 50 - жилет повністю надувається", - пояснив Олів'є Де Роальдез, директор компанії з виробництва аксесуарів для мотоциклів.

Удар або втрату рівноваги фіксують датчики, встановлені на самому мотоциклі. Вони ж по бездротовому зв'язку віддають жилету сигнал на спрацьовування. Водієві треба тільки заплатити 500 євро та раз на рік міняти батарейку.

Французька поліція до ідеї співвітчизників ставиться прихильно, але поки що більше сподівається на попереджувальні заходи: переконуватися на дорогах, що мотоциклісти акуратні, тверезі і мають права. Багато хто в Парижі пересідає з крісла в сідло після того, як втратив автомобільні документи через грубе порушення.

Минулого року на дорогах паризької столиці загинули 38 осіб з них 15 були за кермом двоколісних засобів пересування і лише 3 управляли автомобілем.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Французи зробили жилет, що працює як подушка безпеки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі