вівторок, 13 травня 2008 18:40

Французи запустили свій аналог Вікіпедії

Французи запустили свій аналог Вікіпедії

13 травня почала працювати онлайнова енциклопедія, створена французьким видавництвом Larousse, повідомляє AFP. Відвідувачі Larousse.fr можуть безкоштовно переглядати і редагувати статті.

Багато в чому Larousse.fr повторює структуру популярної енциклопедії Wikipedia. Проте на відміну від останньої, у французькій онлайновій енциклопедії не буде анонімних статей. У кожного матеріалу буде автор.

В кінці 2007 року інтернет-енциклопедію Knol запустила компанія Google. Як і в Wikipedia, статті в неї пишуть користувачі. Але, як і в Larousse.fr, у кожного матеріалу є певний автор.

Larousse є найбільшим видавцем енциклопедій у Франції. Заснував Larousse в 1852 році педагог і лексикографія П"єр Ларусс. Популярність видавництву приніс виданий в кінці дев"ятнадцятого століття 17-томний "Великий універсальний словник XIX століття". В середині двадцятого століття вийшла сучасна десятитомна енциклопедія. У 1971 році видавництво приступило до випуску 60-томної "Великої енциклопедії", повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Французи запустили свій аналог Вікіпедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі