пʼятниця, 21 березня 2008 11:44

Фізичні навантаження спричиняють накопичення зайвого жиру

Фізичні навантаження спричиняють накопичення зайвого жиру

Фраза "Тобі пора худнути - займися спортом!" більше не актуальна. Виявляється, надмірні навантаження в тренажерному залі в деяких випадках можуть викликати на перший погляд парадоксальне накопичення зайвого жиру в організмі, або ж припинити його спалювання.

Вказане твердження справедливе як відносно силових тренувань, так і відносно аеробних навантажень. Річ у тому, що, допускаючи надмірне навантаження на організм, людина підштовхує його до постійного синтезу жиру. Таким чином, людський організм підстраховує себе на випадок можливого виникнення енергетичного дефіциту.

Найраціональніше підрахувати потрібну у кожному конкретному випадку величину дефіциту калорій і оптимізувати раціон харчування так, щоб сумарна витрата енергії, як в побуті, так і в ході проведення фізичних тренувань, була строго збалансована з урахуванням індивідуальних особливостей організму, повідомляє 24.UA.

Зараз ви читаєте новину «Фізичні навантаження спричиняють накопичення зайвого жиру ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі