четвер, 07 жовтня 2010 16:38

Європі знову напророкували рекордно холодну зиму

Європі знову напророкували рекордно холодну зиму

Слідом за небувало теплим влітку Європу може чекати рекордно холодна зима. Європейські метеорологи зафіксували зниження температури і швидкості Гольфстріму - теплої течії, завдяки якій зігрівається взимку Європа. Причин тому називають багато - від танення льодовиків до розливу нафти в Мексиканській затоці. Згідно з прогнозом зима може виявитися найхолоднішою за тисячу років.

Негативні прогнози на зиму опублікували метеорологи з Польщі. Вони порадили європейцям терміново запасатися теплим одягом, шапками-вушанка і взуттям на хутрі. Зима-2010/2011 виявиться страшно холодною, причому холоду триватимуть надзвичайно довго, упевнені вони.

Прогнози грунтуються на двох міркуваннях - річних погодних аномаліях цього року і "згасанні" Гольфстріму. А саме - зниження швидкості і температури цієї течії, що визначає клімат Західної та, частково, Східної Європи, включаючи західно- та північно-європейські регіони Росії.

Нагадаємо, раніше заступник начальника Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко повідомив, що бабиного літа цього року не буде, а зима буде не дуже холодною і не затяжною.

За матеріалами Inauka, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Європі знову напророкували рекордно холодну зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі