вівторок, 20 травня 2008 14:59

Ефективні способи очищення печінки в домашніх умовах

Ефективні способи очищення печінки в домашніх умовах
Багато шкідливих речовин, що потрапляють в наш організм з їжею і водою, відділяються печінкою. Вона служить свого роду фільтром. Погана екологія, неправильне харчування, прийом різних ліків поступово ослабляють її функції. Їй потрібно допомогти. Для цього необхідно хоча б раз на рік (але не частіше за 2-3 рази) проводити її чищення - тюбаж. Краще всього проводити очищення печінки після очищення кишечника - наступного дня, але не пізніше, ніж через тиждень.

За день до проведення тюбажа відмовтеся від жирного, солодкого, мучного, смаженого. В день очищення у вашому раціоні повинні бути каша, овочі та соки. Цього цілком достатньо. Натщесерце випийте 300-500 мл мінеральної води (Боржомі, Єсентуки N 4, 17), підігрітої і без газу. Воду пийте дрібними ковтками і поволі. Після цього полежте хвилин 40 на правому боці із зігнутою в коліні правою ногою і з гарячою грілкою (вона розширює протоки і зменшує вірогідність виникнення хворобливих спазмів) в області печінки (праве підребер"я). Протягом дня спостерігайте за випорожненнями: очищення печінки супроводжується виходом жовчі, білих згустків і невеликих камінчиків жовтого або зеленого кольору.

Є ще один спосіб: залийте 0,5 ст. ложки безсмертника і 0,5 ст. ложки кукурудзяних рилець (трави можна купити в аптеці) 250 мл. води, закип"ятіть і настоюйте 30 хвилин. Випийте вранці натщесерце приготований теплий відвар, ляжте на правий бік і покладіть на печінку гарячу грілку. За годину зробіть очисну клізму так само, як і для очищення кишечника. До кінця дня бажано нічого не їсти, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ефективні способи очищення печінки в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі