вівторок, 05 серпня 2008 14:42

Дзеркальні фотоапарати стануть маленькими і тонкими

Компанії Olympus і Matsushita разом запропонували формат MicroFourThirdsSystem (Micro 4:3), який дозволить зробити цифрові фотоапарати тоншими, а об"єктиви до них легкими, передає Reuters. Основною концепцією стандарту Micro 4:3 є можливість носити фотоапарат в кишені.

Саме відсутність компактних дзеркальних фотокамер в даний час стримує попит з боку звичайних споживачів. В результаті на "зеркалки" доводиться лише 7 відсотків світового ринку цифрових фотокамер, наголошується в прес-релізі компаній.

Новий стандарт дозволить проводити камери меншого розміру, які неможливо випускати із збереженням сумісності з нинішнім відкритим стандартом FourThirdsSystem (4:3). Останній був створений Olympus і Kodak і дозволяє фотоапаратам використовувати об"єктиви інших виробників. Стандарт 4:3 підтримують багато крупних виробників фотоапаратів. Стверджується, що Micro 4:3 дозволить зберегти якість зображення, властиву 4:3.

Ні Matsushita, ні Olympus не розкривають розмір, а також конструкцію нових камер. Представники корпорацій відмовилися повідомити терміни появи таких камер у продажу, а також вартість цих фотоапаратів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Дзеркальні фотоапарати стануть маленькими і тонкими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі