Проте, учені Університету Манчестера у Великобританії вважають, що життєво важлива роль цукру в багатьох біологічних структурах і його великий терапевтичний потенціал недооцінені. На їхню думку, цукор діє в кожному аспекті метаболізму і імунної функції організму.
Фахівці довели, що імунна реакція нашого організму часто залежить від ідентичності і місцеположення цукру на антигенах, які є поверхневими молекулами в хвороботворних мікроорганізмах, типу бактерій або будь-яких інших клітин з меншими біологічними компонентами.
Складні типи цукру, як полісахариди - основні компоненти антигенів, нарівні з ліпідами (жирами) і білками. Ці антигени, говорять експерти, визначають результат інфекційної хвороби і ступінь боротьби з бактеріями, а нестача цукру веде до формування аутоіммунних розладів, включаючи розсіяний склероз, втрату пам"яті, ревматичний артрит і деякі ракові утворення, повідомляє АМІ - ТАСС.
Коментарі
1