неділя, 06 липня 2008 16:41

Дослідники виправдали роль цукру для людського імунітету

Дослідники виправдали роль цукру для людського імунітету
Цукру колись приписували чарівні цілющі властивості, але тепер, нарівні з сіллю, він визнаний медичним співтовариством як небажаний елемент щоденного раціону харчування.

Проте, учені Університету Манчестера у Великобританії вважають, що життєво важлива роль цукру в багатьох біологічних структурах і його великий терапевтичний потенціал недооцінені. На їхню думку, цукор діє в кожному  аспекті метаболізму і імунної функції організму.

Фахівці довели, що імунна  реакція нашого організму часто залежить від ідентичності і місцеположення цукру на антигенах, які є поверхневими молекулами в хвороботворних мікроорганізмах, типу бактерій або будь-яких інших клітин з меншими біологічними компонентами.

Складні типи цукру, як полісахариди - основні компоненти антигенів, нарівні з ліпідами (жирами) і білками. Ці антигени, говорять експерти, визначають результат інфекційної хвороби і ступінь боротьби  з бактеріями, а нестача цукру веде до формування аутоіммунних розладів, включаючи розсіяний склероз, втрату пам"яті, ревматичний артрит і деякі ракові утворення, повідомляє АМІ - ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники виправдали роль цукру для людського імунітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі