понеділок, 11 серпня 2008 12:38

Доброта залежить від ваги людини

Товариські і доброзичливі люди набагато частіше страждають від надлишку зайвої ваги, ніж нервові - до такого висновку прийшли японські учені після проведення масштабного дослідження.

В ході дослідження на північному сході Японії, в якому взяли участь більше 30 тисяч чоловік у віці від 40 до 64 років, учені вивчали зв"язок між зростом і вагою людини і її психологічним типом.

З"ясувалося, що люди з індексом маси тіла BMI (BodyMassIndex) більше 25 - часто використовуваний показник огрядності - зазвичай відрізняються відкритим характером. З урахуванням інших чинників, як, наприклад, куріння, мужчини-екстраверти в 1,73 рази більш схильні до огрядності, ніж інтроверти. У жінок це співвідношення дорівнює 1,53. В той же час люди, схильні до частих нервових переживань, в два раз частіше, ніж спокійні і урівноважені мають BMI 18,5.

Індекс BMI (BodyMassIndex), вимірює співвідношення ваги тіла і зросту, і визначається діленням ваги тіла людини на величину його зросту в квадраті. Індекс до 20 одиниць указує на дистрофію, індекс 20-24 - на нормальну вагу для дорослих, індекс 25-26 - на ожиріння першого ступеня, 27-29 - ожиріння другого ступеня, 30-35 - ожиріння як хвороба. При індексі 36 і більш виникає загроза життю.

Учені сподіваються, що результати їх досліджень допоможуть справитися з ожирінням і повнотою, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Доброта залежить від ваги людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі