субота, 05 квітня 2008 13:23

Для чого жінкам потрібні яйця

Для чого жінкам потрібні яйця

Холін, що міститься у великій кількості в яйцях, зменшує ризик раку молочної залози, повідомляють учені Університету Північної Кароліни /США/. Вивчивши ефекти споживання яєць серед трьох тисяч жінок, лікарі встановили, що велика кількість холіну на 24% запобігає формуванню пухлин в грудній області. В середньому висока кількість холіну була визначена числом 455 міліграм або більше.

Холін необхідний для нормального функціонування клітин, включаючи функцію мозку і нервів, для хорошої пам"яті, здорового серця і метаболізму корисних речовин у всіх органах, незалежно від вашого віку або статі, говорять медики. Особливо важливий холін для вагітних жінок і матерів, що годують грудьми, оскільки він формує ембріональний розвиток і запобігає природженим дефектам. Одне яйце містить 125,5 міліграм холіну, або приблизно чверть рекомендованої щоденної дози, що робить яйця чудовим джерелом цього вітаміну, затверджують експерти. Холін знайдений виключно в яєчному жовтку. Інші джерела холіну - печінка, пшениця і цвітна капуста. Онкологи радять жінкам для профілактики раки грудей щодня споживати 2-3 яйця, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Для чого жінкам потрібні яйця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі