четвер, 19 січня 2012 12:13

Для армії США розробили інноваційний катер-невидимку
7

Фото: Фото: PR Newswire, Juliet Marine Systems

Військовий підрядчик Juliet Marine Systems створив для американської армії прототип катера-невидимки, який отримав ім'я GHOST ("Привид"). Швидкохідне судно практично безшумно пересувається по воді, не викликаючи хвиль, а сучасна електроніка робить його невидимим для ворожих радарів.

Висока швидкість передового катера забезпечується за рахунок технології надавітаціі, коли навколо апарату створюється газоподібний міхур, що зводить нанівець опір води. "GHOST - це поєднання повітряного і надводного судів, яке було розроблено, щоб пролітати через штучне підводне газове середовище, що створює тертя в 900 разів менше, ніж вода", - так описують в компанії свій катер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець створив безшумний та майже невидимий мотоцикл

Судно розраховане на трьох членів екіпажу. Безшумність і висока мобільність дозволять застосовувати його в прикордонних військах, на митній службі, в обслуговуванні нафтових платформ, а також для патрулювання територій і захисту торгових кораблів від нападу піратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені створили "щілину" в часі, в якій зникають події

GHOST здатний нести на борту зброю вагою в кілька тонн, включаючи торпеди Mark 48, і вести вогонь одночасно по декількох мішенях. Як стверджують в JMS, компанія також співпрацює з якоюсь великою міжнародною оборонною організацією з конструювання 45-метрової версії катера і безпілотного підводного апарата з технологією надкавітаціі.

Зараз ви читаєте новину «Для армії США розробили інноваційний катер-невидимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі