середа, 14 травня 2008 20:29

Дієтологи відкрили новий легкий спосіб схуднути

Дієтологи відкрили новий легкий спосіб схуднути
Забудьте про нескінченний підрахунок калорій і перестаньте відмовлятися від м"яса. Спосіб позбавитися від зайвої ваги такий простий, як приготування сніданку з двох яєць.

Учені провели дослідження і прийшли до висновку, що люди, які починають свій день з варених, смажених яєць або омлету втрачають на дві третини більше ваги, ніж всі інші.

Секрет ефекту яєць полягає в тому, що під час їх вживання швидко наступає насичення, а відчуття голоду не з"являється впродовж довгого часу. В ході експерименту дослідники з Державного університету Луїзіани стежили за гастрономічними перевагами жінок, страждаючих зайвою вагою, пише The Daily Mail.

Жінкам, які дотримувалися дієти з низьким вмістом жирів, запропонували їсти на сніданок або два яйця, або бублик. І в тому і в іншому продукті міститься однакова кількість калорій. Крім того, обидві групи жінок вживали однакову кількість пропонованих яєць і бубликів.

Проте, через 8 тижнів таких сніданків жінки, які вживали яйця, втратили на 65% більше ваги, їх талія зменшилася майже удвічі в порівнянні з тими, хто їв бублики. Крім того, жінки, які снідали яйцями, відчували себе набагато бадьоріше і енергійніше.

Попереднє дослідження цих же учених вже показало, що ті, хто вживають на сніданок яйця, відчувають себе ситими набагато довше, ніж любителі бутербродів з сиром. В результаті вони їдять менше протягом дня. Точно невідомо, чому яйця примушують людину довго відчувати себе ситим, проте високий вміст білка, безумовно, грає в цьому велику роль.

Доктор Нікхіл Дхурандхар, який проводив дослідження, пояснив: "Не дивлячись на однакову кількість калорій, яйця живлять організм набагато краще, ніж багато інших продуктів. Після такого сніданку за обідом людина їсть менше. Ефект від вживання яйця триває 24 години".

"Результати проведених досліджень мають велике значення. Яйця - невід"ємна частина сніданку в багатьох культурах, а вивчення ефекту насичення цими продуктами допоможе надалі боротися із зайвою вагою", - додав учений, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи відкрили новий легкий спосіб схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі