понеділок, 22 вересня 2008 08:37

Дієти, які не приносять користі

Велику групу дієт, в яких обмежено вживання солі, можна назвати лікувальними, але тільки в тому випадку, якщо ви страждаєте набряками різної етіології або захворюваннями нирок.

Дійсно, при обмеженні солей натрію зайва вода виводиться з організму, і відсутність зайвої кількості солей благотворно впливає на хворі нирки. Разом з цим відбувається втрата ваги.

Цей ефект деякі розглядають як наслідок витрачання жиру, але це не так. Це всього лише зневоднення. Звичайно, якщо є набряки, то обмеження солі корисне. Але зайве зневоднення абсолютно не відноситься до позитивних змін в організмі.

Мало того, при цьому дуже страждає шкіра - вона прискорено старіє.

Справжнє схуднення, тобто витрачання запасів жиру, починає відбуватися, коли організм в екстреному порядку збирає солі з інших тканин.

Причому солі беруться як з жирових, так і з м"язових і сполучних тканин, які нам хотілося б зберегти. Цей процес не можна віднести до категорії корисних.

Роздільне харчування, монодієти і інші нетрадиційні оригінальні програми - не що інше, як просто спроба обдурити організм. Схема проста - ви вживаєте продукти, підібрані так, щоб вони засвоювалися не повністю або не засвоювалися взагалі.

Роздільне харчування сполучає в собі і без солі харчування, і вживання продуктів, які не будуть використані повністю.

Це досить складні способи добитися простої мети, і вони майже нічим не відрізняються від тих препаратів, які зв"язують жири і не дають їм вбиратися. Тільки в даному випадку такий ефект досягається фізіологічно і заснований на тому, що організм розщеплює і засвоює корисні речовини комплексно, залишки ж виводяться.

Є і більш екстремальні методи для схуднення - "важка вода", уринотерапія, оздоровлення морквиною.

До цієї ж групи дієт можна зарахувати і лікування рослинним маслом, і пиття талої води, і різні складні системи розвантажувальних днів.

Ви можете спробувати будь-яку з цих дієт і на власному досвіді переконатися в сказаному. Ті, хто зараховує ці дієти до народних рецептів, м"яко кажучи, користуються чужим брендом для реклами сумнівного товару.

Народні засоби для схуднення є, і ми із задоволенням їх приводимо. Але народна мудрість, як завжди, не суперечить науковим дослідженням, тільки звучить простіше - потрібно менше їсти, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Дієти, які не приносять користі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі