вівторок, 11 січня 2011 17:20

Дієта матері впливає на стать дитини

Дієта матері впливає на стать дитини

У жінок, які їдять багато фруктів, овочів і рису, з більшою ймовірністю народиться дівчинка, ніж хлопчик, вважають голландські вчені. Вони провели дослідження, результати яких опубліковані в "Інтернет-журналі репродуктивної медицини".

Вчені з університетів Делфта і Маастрихта протягом п'яти років вивчали питання про те, як дієта матері впливає на стать майбутньої дитини. У дослідженні погодилися прийняти участь 172 сімейні пари, у яких вже були діти - 358 хлопчиків і тільки дві дівчинки.

Повністю виконати умови експерименту і довести його до переможного кінця змогли тільки 32 сімейні пари, у яких в результаті народилось 26 дівчаток і лише шість хлопчиків.

Жінки, які брали участь в дослідженні, дотримувалися особливої дієти: вони їли багато фруктів, овочів і рису - продуктів, що містять велику кількість кальцію і магнію.

Високий вміст цих речовин в крові жінки, на думку вчених, збільшують шанси зачати дівчинку. При цьому майбутні мами уникали продуктів, багатих на калій, наприклад, картоплі.

Високий вміст цієї речовини збільшує ймовірність народити на світ хлопчика, вважають фахівці. За їхніми словами, під дією кальцію і магнію жіноча яйцеклітина стає більш сприйнятливою до хромосоми "ікс-ікс", яка "кодує" народження дівчинки, а калій та натрій роблять її сприйнятливою до хромосомі "ікс-ігрек", "відповідальної" за народження хлопчиків.

При цьому дієта батька на стать дитини не впливає, вважають вчені.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Дієта матері впливає на стать дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі