неділя, 19 грудня 2010 15:22

Дитячі образи роблять дорослу людину агресивнішою

Дитячі образи роблять дорослу людину агресивнішою

Американські експерти встановили, що жінки відчувають найбільш сильний стрес у зв'язку з дитячими психологічними травмами, пов'язаними з важкими стосунками з батьками. Навіть переживання, які виникають внаслідок аварій, або актів сексуального насильства, їх хвилює менше.

Дані були отримані під час опитування, проведеного командою учених зі школи медицини і громадської охорони здоров'я при університеті Міннесоти і університету штату Іллінойс під керівництвом професора Морін Мердок.

Дослідження було присвячене впливу на психіку жінок сексуального домагання або насильства. Участь в ньому взяла 681 випробовувана. З'ясувалося, що докучання чоловіків як такі не були серйозною передумовою для виникнення стресу. Проте якщо дівчина, разом з цим, в дитинстві зазнавала утисків з боку батьків, зокрема, матері, або мала сильні негативні переживання, неприємні чинники в зрілому віці сприймалися набагато гостріше в 84% випадках.

Жорстоке поводження в дитинстві, котре йшло від батьків, як показали дослідження доктора Мердок, негативно позначилися також на психіці чоловіків. Хлопчики, які перенесли в ранньому віці психологічні травми, у свою чергу, виявились більшою мірою схильні до прояву агресії. Крім того, інші чинники стресу, яких вони зазнавали, наприклад, труднощі на роботі або підготовка до відповідального виступу, також сприймалися ними сильніше.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Дитячі образи роблять дорослу людину агресивнішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі