вівторок, 28 жовтня 2008 15:19

Діти з високим рівнем IQ частіше стають алкоголіками

Діти з високим рівнем IQ частіше стають алкоголіками

Шотландські вчені в ході дослідження виявили незвичайну закономірність - діти з високим рівнем IQ набагато частіше зловживають алкогольними напоями у дорослому житті, ніж діти з низьким рівнем IQ. Вчені з університету Глазго в ході тривалого дослідження визначили розумові здібності близько 8 тисяч хлопчиків і дівчаток у віці 10 років. А коли ці діти стали дорослими, фахівці визначили їхній рівень споживання алкоголю.

Виявилося, що проблеми з алкоголізмом частіше зустрічалися у дорослих, які в дитинстві в тестах на інтелект набирали високі бали.

Причому у жінок подібний зв"язок був виражений сильніше, ніж у чоловіків. Наприклад, зі збільшенням показника IQ на 15 одиниць ризик збільшеного споживання алкоголю у чоловіків зростає в 1,17 рази, а у жінок - в 1,38 рази.

Поки дослідники не можуть з"ясувати точну причину такого явища. Тому мають намір і далі вивчати взаємозв"язок інтелектуальних здібностей і схильності до алкоголю.

Нагадаємо, що дані Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ), опубліковані в цьому році, шокували фахівців - Україна стала абсолютним лідером серед сорока країн Європи за кількістю підлітків 11-15 років, які регулярно вживають алкоголь.

У цілому близько 40% співвітчизників у віці від 14 до 18 років вживають високоградусні напої, а щотижневе пиття пива в Україні серед найбільш юної публіки за останні чотири роки зросла вдвічі, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Діти з високим рівнем IQ частіше стають алкоголіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі