пʼятниця, 21 березня 2008 14:45

Діабет у жінок починається раніше, ніж у чоловіків

Діабетичний стан, що характеризується пошкодженням судин і зміною стану крові може початися у жінок задовго до появи інших маркерів діабету, таких як підвищений рівень глюкози в крові.

Епідеміологи з Університету Баффало, США, знайшли нові маркери, які передбачають ризик розвитку діабету до виникнення основних симптомів.

До них відносяться маркери ендотеліальну дисфункцію, суб-острого запалення і маркери, що вказують на підвищене згортання крові.

Дані маркери присутні в організмі жінок до розвитку пре-діабету.

Керівник дослідження говорить про те, що у здорових жінок маркери дібету з"являються раніше, ніж у чоловіків, що може, нарешті, пояснити той факт, що смертність від серцево-судинних захворювань серед жінок, хворих діабетом, вища, ніж серед чоловіків.

Отримані результати були наслідком розгорненого аналізу результатів іншого великого дослідження, яке ставило собі за мету з"ясувати зв"язок між вживанням алкоголю і розвитком серцево-судинними захворювань.

Така відмінність між статями до цих пір залишається загадкою і стане предметом подальшого дослідження. У той же час, дослідники говорять про необхідність інтенсивнішого скринінгу на наявність серцевої патології жінок, які страждають на пре-діабет.

Результати дослідження були опубліковані в лютневому номері журналу "Лікування діабету" (DiabetesCare), повідомляє ukrindustrial.com.

Зараз ви читаєте новину «Діабет у жінок починається раніше, ніж у чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі