пʼятниця, 11 квітня 2008 15:21

Дешеві мобілки купують для другого номера

Новий телефон можна купити за 250–300 грн. Крім дорогих та багатофункціональних, виробники створюють і бюджетні моделі. Їх рекламують значно менше. У столичних магазинах "ГПУ" поцікавилася найдешевшими новинками останніх місяців.

У магазині "Мобілочка" на Хрещатику люди ходять від вітрини до вітрини —  роздивляються телефони. Для високого брюнета в сірій куртці продавець-консультант ставить СІМ-картку в "Нокію" й демонструє її функції. Інший чоловік у джинсовому костюмі просить показати "Нокію 1110".

— А їх вже зняли з виробництва, — каже Андрій, менеджер із продажу. — Зате з"явились дві новинки від "Нокії" — 1200 та 1208, — працівник крамниці виймає обидва телефони з вітрини.

"Нокія 1200" з чорно-білим дисплеєм та стандартним набором функцій:  дзвінки, СМС, будильник, записник. Є сірий і синій телефони. Менеджер каже, що для економії грошей розробники поставили у ці моделі "контролера". Ця функція стежить за тривалістю розмови. Можна задати час, наприклад 10 хв. Потім розмова автоматично переривається.

— Апарат має фонарик,— продавець показує новинку. — У режимі розмови телефон працює сім годин. Коштує 324 гривні.

"Нокія 1208" має ті самі функції. Відрізняється лише кольоровим дисплеєм і коштує на 36 грн дорожче. Менеджер запевняє, що нові телефони користуються попитом, як і попередні недорогі моделі цього виробника.

У магазини "Citi.сom" теж завезли кілька недорогих мобільних новинок — "Нокія 1200і" за 269 грн, "Самсунґ С140" — 259 грн та "Самсунґ В100" за 299.

Для економії грошей розробники поставили у ці моделі "контролера"

"Самсунґ С140" — моноблок із кольоровим дисплеєм. У ньому є записна книжка на 1000 номерів, важить 69 г.

— Цей телефон має одну цікаву функцію, — пояснює Анна Маковникова з холдингу "Юнітрейд", — власник має записати в телефон якийсь "запасний", не свій номер. Щоразу, коли в телефон ставлять іншу СІМ-карту, апарат надсилатиме на "запасний" СМС із її номером. Тобто якщо телефон украли і вставили свою "сімку", то на ваш "запасний" телефон прийде номер викрадачів.

Ще одна новинка — "Самсунґ В100". Це легка чорна модель із строгим дизайном і великими клавішами. Апарат підтримує МР3-рінгтони. Це дозволяє відсилати ММС. З нього можна заходити в Інтернет.

— Але найбільше в січні-березні цього року купували "LG 270" за 269 гривень, "Нокію 1110і" за 259 та "Нокію 1112і" за 279 гривень, — підсумовує Анна. — Щоправда, останні дві моделі вже зняли з виробництва.

Моделі з літерою "і" — це вдосконалений варіант тієї самої моделі. За функціями вони практично не відрізняються одна від одної.

В інтернет-крамницях новинки зазвичай з"являються трохи раніше, ніж у магазинах. Володимир Горенецький, 33 роки, з інтернет-магазину "Telephone.net" каже, що в останній місяць нових недорогих телефонів не пам"ятає.

— Найпопулярніші були й залишаються "Нокія 1100" та 1110і, "Самсунґ С140" і "Самсунґ 160", — каже Горенецький. — Дешеві телефони люди купують, як правило, для другого номера. Переводять на одного оператора всю сім"ю й спілкуються безкоштовно. А для бізнесу мають інший номер і солідніший телефон.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві мобілки купують для другого номера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі