пʼятниця, 12 листопада 2010 12:47

Держава майбутнього дрейфуватиме у Тихому океані уздовж екватора (ФОТО)

Люди майбутнього поселяться в невеликих плавучих містах, дрейфуючих вздовж Тихого океану подібно величезним водним ліліям.

Японська технокомпанія Shimizu докладно виклала цю ідею в кресленнях, малюнках і зменшених макетах.

Проект називається "Зелений поплавець" (Green Float) і складається з комірок (районів). Кожна з них з комфортом прихистить від 10 до 50 тис. жителів. Пішохідний радіус комірки - кілометр. Будь-який осередок може самостійно курсувати океаном неподалік від екватора. При цьому він повинен мати можливість з'єднуватися з іншими осередками для формування поселень і навіть міст (модулів). А модулі можуть за необхідності збиратися в юніти - самостійні держави.

Більшість мешканців "Зелених поплавців" будуть жити в "Небесному місті". Воно є хмарочосом кілометрової висоти, що займає центр осередку. Інші поселяться в житлових зонах навколо кордону осередку, пише Компьюлента.

Центральні вежі будуть оточувати пасовища і ліси. Тому можна припустити, що осередки зможуть забезпечувати себе усією необхідною їжею. навколо "Небесного міста" знайдеться місце і фермам, що спеціалізуються на великій рогатій худобі, і іншим сільгоспвиробництвам. І все це буде побудовано на гратчастій понтонній конструкції, що складається з 7 000-тонних стільників.

Основним будівельним матеріалом для виробництва веж автори проекту називають надлегкі сплави на основі магнію, що добувається з морської води.

Цей план у кінцевому підсумку має на меті створення суспільства, яке не вбиває атмосферу парниковими газами. У Shimizu заявляють, що, живучи в подібних водно-безмоторних осередках, можна зменшити викиди (скажімо, вуглекислого газу) на 40 відсотків.

Річ у тім, що осередки-райони будуть стропроцентно безвідхоними. Кожен продукт стане циклічно повертатися в обіг в тому чи іншому вигляді завдяки новим "зеленим" технологіями. Відходи, якими переповнений океан, будуть прибирати до рук і перероблятися в запаси енергії.

Зараз ви читаєте новину «Держава майбутнього дрейфуватиме у Тихому океані уздовж екватора (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі