Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 14:29

Депресія допомагає людині досягати успіху

Депресія допомагає людині досягати успіху

Відчуття глибокої пригніченості, відоме як депресія, - необхідний елемент для людини на шляху її формування як сильної особистості, стверджують американські учені.

Глобальна економічна криза потужно позначилася на моральному стані мешканців США, збільшивши популярність антидепресантів і заспокійливих засобів.

У зв"язку з цим учені знову підняли питання: чи безпечно позбавлятися від поганого настрою таким простим і швидким способом?

Провівши ряд досліджень, американські учені з Університету Нью-Йорка дійшли висновку, що депресія, незважаючи на свої явно негативні симптоми, несе цілком певну позитивну функцію, будучи не тільки захисним бар"єром, але і станом, що сприяє значним досягненням і робить свою "жертву" сильнішою, здатною впоратися з життєвими проблемами.

Водночас лікування депресії медичним шляхом — застосування лікарських препаратів, широко поширених і популярних в сучасному суспільстві, - надає людині "ведмедячу" послугу.

Штучно піднімаючи настрій, антидепресанти примушують нас жаліти себе і знищують мотивацію міняти своє життя на краще.

"Коли ми знаходимо щось, що так глибоко сидить в нас на біологічному рівні, ми допускаємо, що воно існує, тому що воно володіє певними перевагами — в іншому випадку природа б нас не обтяжувала цим, - пояснює професор Джером Уейкфілд. - Я вважаю, що нормальна функція сильних негативних емоцій — це зупинити нормальне функціонування нашого організму, щоб тимчасово перемкнути нас на щось особливе", повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Депресія допомагає людині досягати успіху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути