вівторок, 26 серпня 2008 13:57

Де в квартирі найбільша кількість бактерій

Де в квартирі найбільша кількість бактерій
Багатьом здається, що туалет - найзабрудненіше місце в будинку, проте це не зовсім вірно: туалети регулярно обробляються дезинфікуючими розчинами, тоді як про деякі інші місця ми навіть не замислюємося.

Звичайна клавіатура, за якою працюють день за днем, забруднена в тисячі разів сильніше, ніж туалет. Причинами сильного забруднення клавіатури можуть стати наступні чинники: їжа перед комп"ютером і брудні руки. Фахівці рекомендують регулярно протирати клавіатуру просоченою спиртом серветкою і витягувати крихти, які скупчуються усередині клавіатури.

Кухня часто виявляється набагато забрудненішою, ніж туалетна кімната. На поверхні обробної дошки, пластикового посуду, раковини і на іншому кухонному начинні знаходиться безліч бактерій. Експерти рекомендують мити посуд проточною водою з використанням спеціальних дезинфікуючих засобів, часто міняти кухонні рушники, а ще краще користуватися паперовими рушниками.

Інший повсякденний предмет, що містить велике число бактерій, - це гаманець. Гроші переходять з рук в руки і накопичують бактерії. Часто ми навіть не замислюємося про необхідність мити руки після того, як виймаємо вміст гаманця.

Туалетний столик також містить в 400 разів більше бактерій, ніж унітаз. Це відбувається через те, що деякі жінки тримають ласощі на туалетному столику, які сприяють розмноженню бактерій. Крім того, лосйони і інші засоби для макіяжу сприяють перенесенню бактерій з однієї поверхні на іншу, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Де в квартирі найбільша кількість бактерій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі