Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 17:52

Чорнослив - найкращий засіб зміцнення кісток

Чорнослив - найкращий засіб зміцнення кісток

Старший науковий співробітник SFVAMC і ад'юнкт-професор медицини з університету Сан-Франциско в Каліфорнії Бернард Халлоран стверджує, що його команда знайшла відмінний спосіб, що прискорює загоєння травм опорно-рухового апарату.

"Оскільки ми старіємо, ми всі ризикуємо кістками, і у понад половини всіх чоловіків і жінок у віці 50 років і старше розвивається остеопороз, захворювання, при якому кістки стають слабкими і схильними до переломів",- зазначив доктор.

Багато людей отримують ушкодження стегна і хребта. А наявні в арсеналі лікарів ліки здебільшого тільки сповільнюють швидкість втрати кісткової маси. У розпорядженні медиків немає простих у використанні препаратів, які могли б швидко відновити кісткові дефекти. Натхненні попередніми результатами дослідження на тваринах про те, що сушені сливи можуть бути ефективними в запобіганні розвитку остеопорозу після менопаузи, вчені продовжили роботу.

Експерименти провели на добровольцях обох статей у віці від 60 до 70 років, половина з яких мала хронічні вивихи і переломи, а інші перебували у групі високого ризику утворення остеопорозу. У раціон до учасників ввели подрібнений до порошку чорнослив, яким заправляли фруктові салати. Після такого щоденного харчування з'ясувалося, що швидкість реабілітації в обох групах збільшилася в середньому на 30%. Причому серед деяких пацієнтів спостерігалося значне зростання кісток - 85%

Нагадаємо, вчені з Единбурзького університету, встановили, що сік граната рятує від ожиріння.

За матеріалами Raut.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чорнослив - найкращий засіб зміцнення кісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути